Quan el nostre equip presenta alguna fallada en el seu funcionament sempre tenim una opció socorreguda per comprovar d’on procedeix l’error. Es tracta d’accedir al Mode Segur en Windows, una opció per la qual es carrega  el sistema operatiu amb el mínim d’archivos de sistema y drivers necesaris.

D’aquesta forma i sense la interferència de programes de tercers, només amb les funcions bàsiques, es pot intentar determinar quin és el motiu que planteja algun problema en el nostre equip. És la forma més comuna per a la resolució de problemes de sistema o quan Windows no pot arrencar de la manera normal. Però ¿que passa quan el nostre equip no arranca?

Si l’equip arrenca no hi ha problema i fins ara s’accedia a la manera segur prement la tecla F8 i Preparar reparació automàtica. Amb Windows 10, ja ho vam veure fa dos dies, el procés pot variar una mica, tot i que és molt senzill. Però ¿i si Windows no arranca?

Reparacion Automatica

Forçant la «màquina»

En aquesta situació els passos són diferents ja que recordem, no podem accedir a Windows. Anem a procedir així:

Per forçar el arribar a les opcions avançades de recuperació del sistema o la reparació automàtica hem de reiniciar el nostre equip diferents vegades seguides amb la combinació de tecles Ctrl + Alt + Delete (Supr) o apagant i encenent amb la tecla de encès. Es tracta de forçar per a que poguem accedir a les Opcions de recuperació.

De esta forma tendríamos que tener acceso pero aún así, puede que no sea suficiente. En este caso tendremos que arrencar el sistema de sde un disc de instalació, ja sigui en format òptico o en USB.

Un cop hem decidit el mètode a usar, podem accedir usant la tecla F12 per triar l’opció d’arrencada o bé prèviament configurant la BIOS per accedir des del suport d’arrencada triat. Veurem en aquest moment un missatge similar a aquest: «Premeu qualsevol tecla per iniciar des del CD o DVD / USB». A partir de aquell momento només tenim que seguir amb les indicacions de pantalla.

 

Elegir Una Opcion

Solucionar Problemas

 

Opciones Arranque Avanzadas Windows10

Opcions de Mode segur

Llavors el sistema es reiniciarà i navegarem per diferents finestres (Solucionar problemes > Opcions avançades > Configuració d’inici > Reiniciar) fins aconseguir reiniciar l’equip en el mode que nosaltres volem, a saber:

 

Modo Seguro

  • Habilitar mode segur en la que el sistema arranca sólo con los archivos y drivers imprescindibles.
  • Habilitar mode segur amb funcions de xarxa com l’anterior però permet la connexió a la xarxa de forma que podrem descarregar arxius que podem necesitar.
  • Habilitar mode segur amb símbol del sistema amb el cual podem accedir a la finestra o consola de comandes MS-DOS.

Són els passos necessaris per aconseguir que Windows 10 s’iniciï en mode segur i es puguin comprovar els errors. El següent pas, si no funciona, pot ser més dràstic i pot requerir reinstal·lar o restaurar el sistema si no donem amb l’error.

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *