A l’actualitzar a Windows 10 des d’una versió anterior de Windows, com Windows 7 o Windows 8.1, així com a l’instal·lar una actualització més recent de Windows 10, és possible que algunes característiques quedin en desús o es treguin. Consulta sota per obtenir informació sobre algunes de les principals característiques tretes:
 • Aplicació de messatgeria d’escriptori: L’aplicació de missatgeria d’escriptori té una funció de sincronització que es pot utilitzar per sincronitzar els missatges de text SMS rebuts des de Windows Mobile i mantenir una còpia dels mateixos en l’equip d’escriptori. A partir de l’Actualització de maig de 2019 (Windows 10, versió 1903), la funció de sincronització s’ha eliminat de tots els dispositius. A causa d’aquest canvi, només podràs accedir als missatges des del dispositiu que va rebre el missatge.
 • Wi-Fi WEP i TKIP: A partir de l’Actualització de maig de 2019 (Windows 10, versió 1903), apareixerà un missatge d’advertència quan et connectis a xarxes Wi-Fi protegides amb WEP o TKIP, que no són tan segures com les que utilitzen WPA2 o WPA3. En una versió futura, es rebutjarà qualsevol connexió a una xarxa Wi-Fi que utilitzi aquests xifrats antics. Els routers Wi-Fi han d’actualitzar-perquè utilitzen el xifrat AES, disponible amb WPA2 o WPA3.
 • Windows To Go: Aquesta característica ja no està en desenvolupament. No és compatible amb les actualitzacions de funcions i requereix un tipus específic d’USB que molts fabricants de dispositius ja no admeten.
 • Complement de telèfon: A partir de la Actualització d’octubre de 2018 (Windows 10, versió 1809), complement de telèfon es treu del teu PC. Fes servir la pàgina Telèfon de l’app Configuració per sincronitzar el teu telèfon mòbil al teu PC. Aquesta pàgina inclou totes les característiques de Complement de telèfon.
 • Grup llar: La característica Grup Llar es va eliminar a partir de l’Actualització d’abril de 2018 (Windows 10, versió 1803), però encara tens la possibilitat de compartir impressores, arxius i carpetes. Quan actualitzis des d’una versió anterior de Windows 10, no veuràs Grup Llar a l’Explorador d’arxius, el Panell de control o Solucionar problemes (Configuració> Actualització i seguretat> Solucionar problemes). Les impressores, arxius i carpetes que hagis compartit mitjançant Grup Llar es seguiran compartint. En lloc d’usar Grup Llar, ara pots compartir impressores, arxius i carpetes mitjançant les següents característiques en Windows 10:
  • Comparteix les teves impresores de xarxa
   • Comparteix arxius en el Explorador d’arxius
  • Els usuaris de Xbox 360 y Grup Llar poden obtenir més informació sobre com fer streaming desde multimedia
 • App Contactes: En Windows 10, la app Contactes mostra el correu dels contactes de Office 365, així como els contactes de la teva organització educativa o profesional, sota Converses. A partir de la Actualizació d’abril de 2018 (Windows 10, versió 1803), per poder veure nous correus en la app Contactes d’aquests contactes específics, tindràs que estar connectat i haver iniciat sesió amb un compte de Office 365 o, per els comptes d’organitzacions educatives o professionals, a travès de les apps CorreuContactes o Calendari. Tinges en compte que només veuràs correu per els comptes d’organizacions educatives i professionales, i algunes comptes de Office 365.
 • App Lector: La app Lector  es va eliminar de Windows 10 a partir de Fall Creators Update (Windows 10, versión 1709).Per llegir arxius PDF,es recomana utilitzar la app Microsoft Edge, que ofereix funcionalitat similar i característiques adicionals com accesibilitat millorada, millor entrada manuscrita i compatibilitat amb ‘Preguntar a Cortana’. De manera similar, per llegir axius XPS es recomana  utilitzar el Visor de XPS de Windows i per llegir arxius TIFF es recomana utilitzar la app Fotos de Windows. Tinguis en compte que els usuaris de versions anteriors de Windows 10 poden seguir llegint la app Lector.
 • Windows Journal: Windows Journal es va eliminar a partir de la actualització d’aniversari de Windows 10 (Windows 10, versión 1607). Després de la eliminació de Windows Journal, ja no podràs obrir ni editar els arxius de Journal (amb extensions JNT o JTP). Et recomanem utilitzar OneNote en compte de Windows Journal. Si necesites obrir o editar els arxius de Journal tens més informació disponible aquí.
 • Administració de drets digitals (DRM) de Windows Media (WMDRM): WMDRM va deixar de ser compatible a partir de la Actualizació d’anniversari de Windows 10 (Windows 10, versión 1607). Ja no és possible reproduïr arxius de música ni de vídeo que estiguessin protegits per aquesta tecnología d’administració de drets.

Els següents canvis afecten als dispositius que s’actualitzen a Windows 10 des de Windows 7, Windows 8 o Windows 8.1:

 • Windows Media Center: si tens Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional, Windows 7 Ultimate, Windows 8 Pro con Media Center o Windows 8.1 Pro amb Media Center e instal.les Windows 10,es treurà Windows Media Center.
 • Administració de dispositius mòbils (MDM): La funcionalitat de MDM no estarà disponibilitat en la edició Windows 10 Home.
 • Gadgets d’escriptori de Windows 7: aquests es treuràn com part de la instal.lació de Windows 10.
 • Jocs Solitario, Buscaminas i Corazones: aquests jocs que vénen preinstal·lats a Windows 7 es trauran com a part de la instal·lació de l’actualització a Windows 10. Microsoft ha les seves propies versions de Solitario i Buscaminas, i ara es diuen «Microsoft Solitaire Collection» i «Microsoft Minesweeper».
 • Unitats de disquet: si tens una unitat de disc connectada a través d’USB, hauràs de descarregar el controlador més recent de Windows Update o de la pàgina web de fabricant.
  Si tens Windows Live Essentials instal·lat en el sistema, es traurà l’aplicació onedrive i es reemplaçarà amb la versió de safata d’entrada de OneDrive.
 • Arxius de marcador de OneDrive: Els arxius de marcador de onedrive no s’admeten en Windows 10. Windows 8.1 mostrava marcadors per als fitxers disponibles a onedrive, però no de manera local al dispositiu. Al Windows 10, els usuaris poden triar les carpetes que volen sincronitzar des de la configuració de OneDrive.
 • Acoplar: l’acoblament està limitat a dues aplicacions en la manera Rajola.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *