Durant molt de temps els mitjans utilitzats per a la instal·lació i arrencada d’un sistema operatiu han estat el CD i el DVD. No obstant això, a dia d’avui la majoria d’ordinadors ja no compten amb aquest tipus de lectors. I és que l’arribada dels dispositius d’emmagatzematge USB amb grans velocitats de lectura i escriptura ha fet que es converteixin en els mitjans utilitzats avui en dia. D’aquesta manera, actualment és possible portar un sistema operatiu allà on anem o bé arrencar el PC des d’un USB sense problemes. Anem a mostrar com crear un USB d’arrencada per a un sistema operatiu de manera molt senzilla.

Aquest tipus de dispositius són el que coneixem com USB booteable o USB d’arrencada. Ara bé, què és exactament i què necessitem per poder crear un USB d’aquest tipus ?.

Què és un USB booteable y per a què serveix?

Tenint en compte que booteable ve de la paraula en anglès boot, que significa arrencada, podem dir que un USB booteable és un USB d’arrencada. Un USB capaç d’executar en un PC sense necessitat de tenir instal·lat un sistema operatiu i que ens permet arrenca el sistema en qualsevol equip o fins i tot al nostre està fet malbé.

Ara bé, per a això necessitarem també una imatge ISO de sistema. Un arxiu on s’emmagatzema la còpia o imatge exacta d’un sistema. Amb el dispositiu USB i aquesta imatge ISO llest, l’únic que ens queda és recórrer a un programari que ens permeti crear un USB d’arrencada.

Mentre que a dia d’avui no hi ha problema de trobar memòries USB amb gran capacitat, que ofereixen altes velocitats i a bon preu, la veritat és que és important també fer una bona elecció del programari que utilitzarem per crear el nostre mitjà d’instal·lació.

 


			

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *